Tot despre cardul de sănătate


Din păcate nu e despre divorţul lui Iri, ci doar despre un subiect plictisitor şi neglijat de mass media, ceva ce ne-ar putea afecta vieţile fiecăruia. Se zice prin e-mail-uri că:

„Dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, declară: Cardul de sănătate cu microcip este un abuz din partea statului şi comportă riscuri pe toate planurile.

– Cardul este numai aparent în favoarea asiguraţilor.

– Este periculos să fie puse informaţiile medicale personale pe microcip, deoarece acesta nu este protejat. Oricine are un cititor de cipuri compatibil poate afla tot. Acest lucru violează drepturile la intimitate și la demnitate ale persoanei și poate aduce mari prejudicii.

– La Consiliul Europei există o presiune imensă din partea firmelor de asigurări pentru a deveni legal accesul la informaţiile despre sănătatea oamenilor. Forţa financiară uriaşă a acestor „rechini” face ca datele despre posibilele boli ale oamenilor să ajungă la ei pe birou pentru ca ei să ştie dacă fac sau nu poliţele de asigurare şi la ce preţ.

– Există riscul discriminării persoanelor pe baza informaţiilor personale asupra stării de sănătate, atâta vreme cât acestea nu mai sunt protejate. 

– Datele medicale pot fi utilizate inclusiv pentru a distruge o persoană, mai ales într-o societate conflictuală ca aceea din România.

– Există o tendinţă din partea Statului spre autoritarism, în sensul de a  cunoaşte totul despre cetăţeni şi  de a-i controla.

– Este o încercare de abuz din partea statului și nu există dezbateri publice.

Se introduce o nouă taxă, fără să se întrebe populaţia, deşi românii plătesc asigurările de sănătate.

– În privinţa donării de organe: vom intra în circuitul european şi vom trimite numărul de organe disponibile spre alte ţări. Şi dacă ar exista mai mulţi donatori de organe, nu se vor face mai multe transplanturi în ţara noastră pentru că fondurile disponibile pentru transplanturi de organe sunt limitate, iar creşterea numărului de donatori ar depăşi limita bugetară. Cui vor folosi organele luate de la români? Ce bani și ce organizare sunt în joc? Cine va apăra „prostimea” de cei care vor dori să le comercializeze organele pe milioane şi milioane de euro sau dolari?

– Ca să înţelegem mai bine: în Spania (unde există acordul prezumat din partea familiei pentru prelevarea de organe) s-a ajuns la puternice discriminări împotriva imigranţilor, care nu au familiile alături de ei, deci nu are cine să-i apere de reţelele de „transplanturi de organe”.

– Există în lume un comerţ ilicit cu organe pentru transplant, este dovedit, iar acordul prezumat, aşa cum este prevăzut în România, ridică mari semne de întrebare.

– Medicii sunt şi ei oameni. Dacă ne uităm la istoria sec. XX,  o să vedem că medicii erau cei care făceau experimente în lagărele de concentrare naziste, medicii erau cei care făceau abuzuri în domeniul psihiatric în comunism. Şi în cazul transplantului de organe, tot medicii pot ajunge la abuzuri dacă legea și autorităţile permit şi încurajează. Cardul cu microcip asta face.

– Ultimul exemplu este A1H1 (gripa porcină). S-a dovedit că cei care au întreţinut spaima au avut contracte cu firmele care au produs vaccinurile.

– Cardul de sănătate cu microcip (putea fi și o variantă fără) creează mari dificultăţi şi poate chiar împiedica accesul la serviciile medicale. Cardul de sănătate este „arma” cu care guvernanţii vor să scoată de la români sume uriaşe de bani, un „furt al secolului” săvârşit în dauna celor care plătesc legal asigurările de sănătate, dar nu vor card de sănătate.

– Decizia guvernanţilor noştri, pe care nu o contestă vehement nici televiziunile şi nici opoziţia parlamentară, este halucinantă: CEI CARE PLĂTESC DIN SALARIU SAU PENSIE SERVICIILE MEDICALE DE STAT, DAR NU VOR CARD DE SĂNĂTATE, VOR PLĂTI TOATE SERVICIILE MEDICALE DE CARE AU NEVOIE. Altfel spus, românii care nu vor cardul cu microcip vor plăti de 2 ori asistenţa medicală. Şi românii tac, românii se uită cum începe un nou jaf naţional şi stau ca mieii la tăiere. Televiziunile vorbesc de Egipt, politicienii se bat pentru funcţii în Parlament… Ce minunăţie de neam suntem!

– Potrivit hotărârii de Guvern, contravaloarea cardului de sănătate va fi suportată de asigurat, adică şi obligatoriu şi plătit de „prostime”! Medicii de familie vor trebui să plătească şi ei, pentru cititoarele de carduri, şi să aibă şi internet de bandă largă pentru a avea legătură cu sistemul informatic.

– Credincioşii spun că nu vor să folosească acte electronice care conţin semnul fiarei, 666. Cine să se uite în gura unor „rătăciţi” care încă mai cred în Dumnezeu? Ce dacă sunt milioane, ce dacă îşi strigă credinţa şi cer respect, măcar pentru sufletul lor dacă pentru nivelul lor de trai nu are nimeni!

– Forul Ortodox Român vine cu exemple ale unor ţări care au clacat în acest experiment:  În Marea Britanie s-au pierdut datele a 93 % dintre asiguraţi. Germania a dat 1,7 miliarde de euro pentru implementarea parţială a unui astfel de sistem şi apoi l-a stopat. De ce pornim noi ceva ce nemţii au stopat? Cine are interese în a controla românii la capitolul sănătate şi organe?

– Iată informaţiile din microcipul cardului, aşa cum au decis ministrul Cseke Attila şi Guvernul Boc: numele, prenumele şi CNP-ul asiguratului, codul unic de identificare în sistemul de asigurări, numărul cardului naţional de sănătate, diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice, grupa sanguină şi Rh-ul, acceptul exprimat în timpul vieţii de a dona organe după deces, numele medicului de familie şi datele lui de contact.

– Suntem aici pentru că merităm să fim aici. Suntem aşa pentru că nu putem altfel (?). Nu se vede lumina de la capătul tunelului pentru că nu ne-am apucat să-l săpăm încă. Sau poate aşa trebuie să fie? Noi nu ştim, poate comentaţi voi…”

Deşteaptă-te, române!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: