Monarhul Ascuns


Te mai poţi odihni, Măria Ta? Până când vei mai răbda să ne vezi cum ne prefacem în slugi şi ne place? Ce Putere te-a făcut pe tine şi pe ai tăi să rezistaţi cu disperare la toate încercările de jaf? Ce frăţie dincolo de înţelegere era între voi încât săreaţi ca unul, punând mâna care pe spadă, care pe tun, care pe ghioagă, care pe mătănii, când venea primejdia comună? Nu făceaţi mişto unii de alţii, nu spurcaţi tot ce e românesc, nu spuneaţi că ţara e frumoasă, dar e păcat că e locuită şi nu aşteptaţi să vină străinii generoşi pe cal alb să vă conducă şi să vă vrea binele.

Şi ce uitare criminală ne face pe noi, cei de azi, să ne îndobitocim cu entuziasm? Ce Taină te păstrează viu, Măria Ta, ascuns până şi în inimile mancurţilor, dacă simplul fapt de a se fi născut pe aici îi face să te voteze, din reflexul legendei, până şi la „Mari Români” încât ai ieşit cel dintâi, aşa cum se şi cuvine Monarhului nostru Ascuns şi arhetipal? După cât au fost şi s-au lăsat minţiţi că suntem ultimul popor, ei nu mai ştiu nimic de marile tale izbânzi, încercări, sacrificii, ctitorii şi realizări economice şi culturale, cum am zice noi azi, şi nici de admiraţia cancelariilor europene faţă de Măria Ta, ei ştiu doar bancurile cu moldoveni şi cu mama lui Ştefan cel Mare şi că erai curvar. Iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac.

Anunțuri

2 responses to this post.

  1. stefan se invarte in mormant la cat de mizerabil a ajuns poporul roman si la cat de usor am renuntat la teritoriile noastre….nu sunt nici american si nici roman, sunt un neinfectat anonim…hai sa facem schimb de linkuri…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: