Scrisoare de la Alexandra Svet


GUEST POST. Acest text circulă prin e-mail, atribuit eronat Cristianei Leviţchi. Unele idei interesante pe care le conţine nu ne scutesc de verificarea sursei şi de folosirea corectă a e-mail-ului. Iată textul:

Dragi români,

De azi refuz să mai plătesc impozite, refuz să mai am carte de  muncă în acest stat guvernat de oameni incapabili, corupţi, ne-educaţi, care nu au în vedere decât propriul interes. Refuz să mai finanţez politicieni imbecili şi amante care sfidează o ţară întreagă. Nu aş avea nimic împotriva doamnelor apropiate preşedintelui ţării, dar când ele beneficiază de bugete de milioane de euro printre care sunt şi banii mei, banii părinţilor mei, banii angajaţilor mei, am o mare problemă. E un blowjob mult prea scump!
Refuz să mai plătesc taxe la stat pentru că de ani de zile plătesc sute de milioane de lei impozite pentru un stat care nu mă sprijină în nici un fel. Plătesc zeci de milioane pentru Sănătate, deşi sunt conştientă că dacă voi ajunge vreodată într-un spital din România, voi fi tratată mizerabil.
De ani de zile, refuz să mă mai uit la televizor, mi-e greaţă de politicienii români, nu mă duc la vot pentru că nu am pe cine să votez, îmi vine să vomit când văd panourile publicitare din campanii electorale gen „nouă ne pasă de Dumneavoastră”, refuz chiar şi să mă plâng, pentru că sunt mult prea ocupată să îmi câştig existenţa – cu toate acestea, când se apropie data de 25 a lunii, în mod mecanic mă impacientez să fac rost de banii care trebuie plătiţi la stat, pentru că, nu-i aşa? – „cu statul nu te joci”.

Dar iată că suntem în plină criză, iată că pentru prima dată nu am reuşit să plătesc taxele la stat şi mi-au fost blocate conturile! Şi asta m-a ajutat să mă trezesc, am deschis ochii, m-am uitat în jurul meu cu atenţie, am pus întrebari, am deschis televizorul pentru prima oară în ani de zile… şi ce am vazut? EBA şi Becali mă reprezintă în Parlamentul European, Elena Udrea beneficiază de bugete de milioane de euro de care dispune cum o taie capul, doamna Ridzi aruncă 86 milioane de euro pe o telecabină când există oraşe în România care nu au nici măcar un spital de Doamne Ajută, domnul Patriciu vinde Petromidia pentru câteva miliarde din care sunt curioasă dacă plăteşte vreo taxă la stat.
Jocuri politice murdare, politicieni corupţi şi curve, haos total, o ţară vândută pe nimic de nişte agramaţi care nu şi-au văzut decât propriul interes – măcar dacă ar fi vândut-o scump!, investitori străini care efectiv nu au cu cine discuta în România şi se luptă cu morile de vânt, şi toţi oamenii de calitate pe care îi cunosc stau cu capul băgat în nisip… Lam avut şi eu, până astăzi – dar am realizat că oricât de mulţi bani aş face, oricâte ţări aş vizita, oricâte cărţi aş citi, oricât aş încerca să nu mă las afectată, la sfârşitul zilei, trăiesc tot aici şi tactica struţului îmi va face mai mult rău şi pe termen lung dacă nu m-aş implica ACUM.
Nu se mai poate aşa! Destul este destul!
România nu este doar o ţară de hoţi, de agramaţi, de curve, de parveniţi, de oameni fără „balls” şi fără coloană vertebrală.
Să protestez prin a nu îmi plăti taxele nu este suficient, deşi dacă ar mai face-o şi alţii, s-ar putea declanşa ceva. Fac apel către toate persoanele integre, capabile, educate, care au clădit ceva prin munca lor fără să fure, să ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afecteaza pe toţi. Sunt milioane de tineri deştepţi, mulţi dintre ei muncesc peste 12 ore pe zi pentru multinaţionale sau pentru businessul lor propriu, oameni educaţi, în România şi peste hotare, oameni care au gestionat milioane de euro, oameni cu viziune, talent, pro-activi, integri, care ştiu să comunice eficient şi ştiu ce înseamnă să livrezi, ştiu ce înseamnă un deadline, ştiu ce înseamnă responsabilitatea; sunt sute de mii de români de calitate, plecaţi din România pentru a produce şi a consuma în alte ţări, clădind economia altor state – s-ar întoarce mâine în România dacă nu ar fi circul care este acum aici.
Trebuie să luăm atitudine, trebuie să facem o schimbare, este nevoie de o Mişcare a românilor cu „balls” şi cu coloană vertebrală!
O Mişcare de Întoarcere Acasă, atât a românilor plecaţi slugi în alte ţări, cât şi a celor care, deşi am ales să rămânem aici, suntem absenţi, pasivi, indiferenţi şi suportăm ce ni se întamplă doar visând la următoarea ieşire din ţară .
E nevoie de o mişcare în care leaderii să fie testaţi şi para-testaţi, aşa cum se întâmplă când eşti angajat într-o companie multinaţională, fără să fie acceptaţi dacă nu li se dovedeşte integritatea şi eficienţa.
O mişcare a oamenilor care nu au mai fost implicaţi în viaţa politică, neîntinaţi, ne-spălaţi pe creier, ne-jigodiţi.
O mişcare fără traseişti politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o mişcare a oamenilor deştepţi, tineri, cu atitudine, experţi în domeniul lor. Şi tu şi eu cunoaştem cel puţin 5 oameni inteligenţi care ne-ar putea reprezenta mai bine în Parlamentul European decât EBA sau Becali.
Oare de ce nimeni nu acţionează? Dacă acum cinci ani ne-am fi implicat cu toţii măcar o oră pe săptămână, în mod sigur nu s-ar fi ajuns aici. Câţi bani furaţi, câte proiecte blocate, câte fonduri nefolosite în cinci ani de zile…. Dacă am dialoga constructiv, dacă ne-am întâlni o oră pe săptămână, dacă am acţiona, dacă am putea aduna şi monta toţi oamenii deştepti, corecţi,  creativi, eficienţi pe care îi cunosc eu şi pe care îi cunoşti tu, s-ar vedea şi simţi diferenţa în cinci ani de acum încolo.
Avem un plan de organizare, avem un plan de finanţare, avem uşi deschise către marile centre politice şi financiare care caută în România un interlocutor nou. Nu credeţi că şi marilor puteri le-ar face mai multă plăcere să discute cu oameni educaţi decât cu agramaţii parveniţi ce reprezintă interesele României în momentul de faţă?
Propun înfiinţarea unei Mişcări a Corporaţiilor – oameni din bănci, industrie, finanţe, firme de avocaţi, experţi PR, întreprinzători privaţi care au calităţile necesare să scoată ţara din criză. Este singura soluţie viabilă pentru Romania de acum – ţara noastră se poate pune pe picioare numai dacă s-ar uni toţi oamenii capabili pe care îi avem în toate domeniile – creiere vânate de toate companiile multinaţionale,  care gestioneaza bugete de miliarde, conduc sute de mii de angajaţi, sunt cosmopoliţi, ştiu să negocieze, să muncească, să comunice într-un mediu internaţional, într-o piaţă globală – nu au doar viziune limitată de speculant din Pipera Tunari.
E nevoie de o alternativă în Romania. E nevoie de o Mişcare în valorile căreia să mă regăsesc şi eu, să se regăsească şi Andreea Minescu, prietena mea care la 26 de ani are firma ei, făcută fără ajutorul nimănui, munceşte 13 ore pe zi şi seara mai merge şi la cursuri de German Business, în care să se regăsească şi Ileana Badiu, Managing Partner la una dintre cele mai mari agenţii de publicitate, care munceşte 14 ore pe zi chiar şi în luna a opta de sarcină… şi Tereza Vâlcan, expert în PR, care a studiat în State, face MBA la Londra, s-a întors să muncească în România şi ar putea să ne reprezinte în mod sigur mai bine decât EBA… şi Radu Manolescu, care la 28 de ani şi-a făcut firma lui de Head-Hunting, fără ajutorul nimănui şi a adus-o în topul firmelor de profil… şi doamna Camelia Şucu, ajunsă în TOP Capital fără să fure un leu, prin munca sa de ani de zile… şi doamna Mihaela Nicola, guru-ul publicităţii din România, şi Maria Lucia Hohan, designerul ale cărei creaţii se vând în toată lumea şi care a ajuns unde a ajuns prin propria sa muncă…. şi Pepe Berciu, care a studiat la Londra şi are businessul său de succes… şi fraţii de la Fratelli, care cu creativitate, pasiune şi muncă s-au impus în viata de noapte a capitalei… şi Violeta Bălan, care a terminat Magna Cum Laudae o facultate de drept din America, munceşte pentru una dintre cele mai mari firme de avocatură din lume şi s-ar întoarce mâine acasă dar nu are la ce… şi Horia Mocanu, primul român admis la Harvard, care scrie istorie într-o ţară vecină… şi Edy Uzunov, proprietarul agenţiei Regatta, cultivat, meloman, impecabil… şi Floriana Jucan, jurnalista erudită ce s-a încăpăţânat să educe cititorul de presă din România şi a reuşit să impună pe piaţă o revistă fără femei dezbrăcate şi bârfe dezgustătoare… şi Fady Zaidan, cel mai conectat şi charismatic manager pe care îl cunosc… şi Loredana Sălcianu, avocata care a avut curajul acum patru ani să plece dintr-o multinaţională şi să îşi deschidă propria ei firmă de avocatură… şi Angela Teodora Burz, întreprinzătoarea elegantă care şi-a făcut bagajul şi a plecat să facă business în Shanghai, dar duce dorul prietenilor din România… şi Diana Dondoe, care i-a sfidat pe toţi cei ce au respins-o în România, ajungând prin muncă, perseverenţă şi consecvenţă unul dintre cele mai celebre top modele ale lumii, făcând milioane cu o detaşare elegantă şi impresionand lumea întreaga prin erudiţia sa – dar duce dorul ţării ei… şi Bogdan Voica, la 30 de ani manager al uneia dintre cele mai cunoscute şi exclusiviste agenţii imobiliare din Europa… şi Eveline Păuna, care la 20 de ani face o facultate, lucrează 10 ore pe zi şi în puţinul timp liber merge la Operă… şi Raluca Safta, care la 23 de ani a avut curajul să-şi deschidă propria ei firmă de relocări şi a ajutat sute de expatriaţi şi directori de companii multinaţionale să se relocheze în România… şi Damian Drăghici, cu IQ de geniu şi cu premiul Grammy, care a ales să se întoarcă în România la rădăcinile sale…
Asta e România mea! Nu Vanghelie, EBA sau Becali!!
Şi aceştia sunt doar câţiva dintre oamenii pe care îi cunosc… mai sunt atâtea milioane de oameni deştepţi şi muncitori, corecţi şi educaţi, capabili şi integri… Mă întreb, atâţia oameni deştepţi nu se ruşinează că sunt reprezentaţi de Gigi Becali şi de EBA? Mă îngrozesc la gândul că EBA va negocia pentru România fonduri de zeci de miliarde de euro!
Nu vă este ruşine că sunteţi conduşi de un om politic care nici măcar nu poate să pronunţe Google? Nu vă este ruşine să vă daţi la o parte când în maşinile cu girofar trece un agramat, un hoţ sau o păpuşă blondă cu tupeu si cu un singur talent, plătit mult prea scump? Din banii voştri!
Am înnebunit eu sau am înnebunit noi cu toţii să stăm pasivi în timp ce suntem călcaţi în picioare pe banii noştri? Ei bine, mie mi-a ajuns. Îmi este ruşine că am stat cu mâinile în sân şi s-a ajuns ca astăzi să fiu reprezentată de o domnişoara din Bamboo şi de un cioban. Aşa că voi lua atitudine. Şi vă rog şi pe voi, toţi cei ce credeţi că nu vă reprezintă cei din scena politică de acum, să luaţi atitudine. Să găsim şi să susţinem oameni de care să fim mândri că ne reprezintă. Să identificăm valorile şi să le convingem să se implice… Dacă avem echipa, tot restul vine de la sine. Ştiu că ei există, trebuie doar treziţi.
Trebuie să facem ceva. Nu e suficient să ne plângem sau să băgăm capul în nisip. Trebuie acţionat. Eu nu mai aştept o minune, mă apuc de treabă. Voi lupta pentru un grup de oameni capabili, care pot revoluţiona un sistem de care toată lumea este satulă. Voi lupta pentru o Românie condusă de oameni deştepţi şi integri, pentru o Românie care să fie un player internaţional, nu curva de centură a Europei. Voi lupta pentru o Românie bogată, cu bătrâni bine îngrijiţi, cu tineri cărora să li se ofere perspective, cu străzi fără gropi, cu hoţi băgaţi după gratii, cu milionari pe merit, nu din furat.
Voi lupta pentru un viitor mai bun pentru mine şi pentru copiii mei, în ţara mea, nu printre străini. Voi lupta pentru o Românie de vulturi, nu de struţi, pentru că ăsta este adevărul –  am ajuns nişte struţi, cu capul în nisip şi posteriorul la dispoziţia tuturor analfabeţilor – sper să nu vă simtiţi jigniţi de exprimarea plastică, aşa cum am spus asta este realitatea!… Suntem vulturi doar în businessul nostru, în zona noastră de comfort sau când ieşim din ţară , asta dacă nu ne tratează vreun străin de sus că avem paşaportul pe care îl avem!

Ajunge! Haideţi să ne trezim!

ALEXANDRA SVET

P.S. TE ROG TRIMITE MAI DEPARTE, E PUŢINUL PE CARE ÎL POŢI FACE!

Anunțuri

3 responses to this post.

 1. Posted by crisalevitchi on 15 Mai 2010 at 5:48 am

  Rog a verifica autoarul cind primiti un email Stergeti numele meu atasat de ac scrisoare. Cititi de ce :

  Sint deranjata la propriu (pe email si telefon) din iulie anul trecut din cauza acestei scrisoari care mi se atribuie dar care NU este scrisa de mine ci de Alexandra Svet. Confuziei s-a produs din cauza ca unele pers nu stiu sa trimita un FW igienic.
  ROG a da celor care v-au trimis emailul cu datele mele – clarificarile de mai jos si a nu mai transmite mai departe scrisoarea respectiva cu datele si numele meu in ea ci cu numele autoarei ! Aveti pe blogul meu toate clarificarile si rog a avea rabdarea sa cititi si sa dati mai departe clarificarea (aveti acolo toate datele autoarei si film cu ea la TV – anul trecut). Drept sa va spun nu stiu ce a intreprins acea persoana. Puteti s-o intrebati.

  http://cristianaalexandralevitchi.wordpress.com/2009/08/07/despre-igiena-pe-mail-si-net/
  http://cristianaalexandralevitchi.wordpress.com/category/1/
  Cine stie ce scriu si cum scriu s-a prins ca scrisoarea nu este a mea.
  Cine doreste sa stie Ce scriu si Cum scriu sa citeasca la : http://www.sensart.ro/si-dumnezeu-poarta-negru-uneori.html
  http://www.sensart.ro/vorbe-fara-glas.html
  Multumesc mult.

  Răspunde

 2. Posted by crisalevitchi on 15 Mai 2010 at 2:12 pm

  Multumesc de rectificare.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: