Dalai László


„Noi, maghiarii din Transilvania şi maghiarii secui putem constata cu amărăciune că în timp ce puterea «democratică» din România nu este dispusă nici să discute cu noi despre problema autonomiei, şi chiar şi UDMR-ul, părtaş la putere, îşi alege cu care partener maghiar să se aşeze la masa tratativelor, în acest timp comuniştii din China şi reprezentanţii lui Dalai Lama s-au înţeles deja şi în privinţa următoarei runde a negocierilor. Deci «Tibetul» României mai are ce recupera faţă de ţara lui Dalai Lama. Şi are şi şansa s-o facă, din moment ce la noi comunismul a fost înlocuit de mult de democraţia europeană…” (Tőkés László, europarlamentar din România).

Tőkés László preşedinte! Asta a mai rămas de rezolvat, din moment ce există în România partide, parlamentari şi miniştri maghiari (inclusiv vicepremier), presă, inscripţii bilingve şi învăţământ de stat de toate gradele în limba maghiară. Dar probabil că unii se cred mai maghiari ca alţii.

Ce să zică şi ei în folosul întregii comunităţi dacă dispare tema asta, fiindcă ăsta le e singurul subiect, în epoca globalizării şi a comunicaţiilor ei vor separat. Iar viitorul elnők uită ce comunism e în China, dacă dă de înţeles că în secuime e mai rău ca în Tibet. Păi tovarăşii chinezi cenzurează şi Goagălu’!

P. S. – Am rude şi prieteni maghiari, deci abţineţi-vă.

Anunțuri

5 responses to this post.

 1. Adriane, recunosc cu smerenie ca nu ti-am mai citit demult articolele de pe blog, dar nimic nu-i pierdut, articolul asta e perfect mai ales titlul, desi recunosc ca ar fi fost comic si „Tokes lama”.

  Răspunde

 2. Exista totusi si doua deosebiri intre cei doi extremisti, Vadim are ceva mai multa cultura si mai putine amante ca si „craiul” de pe langa Piatra Craiului.

  Răspunde

 3. Posted by aham on 12 Mai 2010 at 12:09 pm

  din pacate nu dalai lama si tokes sunt de vina. ci coloana vertebrala a tarii, care sufera de scolioza, lombradoza, si pe de asupra are maduva la naftalina! ca tokes vrea autonomie si tibet romanesc(pardon secuiesc) e treaba lui. dar eu nu am vazut in romania cineva sa ia pozitie sa ica , da mai avem maghiari, germani, tatari, turci, urcrainieni, etc hai sa facem sa fie inspre binele lor „impreuna” de ce cauza maghiarimii trebuie aparata doar de UDMR si tokes? dece? din moment ce sunt si ei cetatieni romani, si il voteaza pe basescu in runda 2. asadar eu propun un partid care sa puna capat acestei divergente romana maghiare: sa il numim ALIANTA ROMANO – MAGHIARA : AROMA! suna bine nu?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: