Brânza-i pe bani


O ştire aproape neobservată, nefiind cu sex, fotbal sau crime: preşedintele Comisiei pentru Sănătate a Consiliului Europei a obţinut, cu unanimitatea membrilor Comisiei, lansarea unei anchete asupra implicării marilor firme farmaceutice în isteria cu gripa nouă şi vaccinurile aferente, ghidată şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Omul se numeşte Wolfgang Wodarg şi nu e un nebun obsedat de teoria conspiraţiei, ci un neamţ (deci e serios, ca Johannis), medic şi epidemiolog (ca şi Streinu-Cercel, virusologul neamului, deci are şi el dreptul la opinie).
Wodarg declară că prima surpriză a avut-o la apariţia noii gripe în aprilie 2009 în Mexic, când OMS a declanşat alarmă de pandemie cu nivel ridicat deşi erau sub o mie de îmbolnăviri (cam puţin pentru „pandemia secolului”), iar anual apare în mod normal un nou virus gripal, acest tip de virus fiind foarte variabil. În mai, OMS a modificat regulile în timpul meciului: a exclus gravitatea din vechea definiţie a pandemiei, ţinând cont de-acum doar de gradul de răspândire a gripei. S-a zis că populaţia n-are imunitate la noul virus şi a fost presată să se vaccineze ca unică soluţie, în primul rând „categoriile de risc”, printre care bătrânii, după care se constată că tocmai cei peste 60 de ani n-au făcut boala, fiindcă au anticorpi de la un virus asemănător din trecut.
Vaccinarea e o mare afacere cu statele, iar în sprijinul afirmaţiei sale, oficialul european aminteşte impunerea de a se folosi vaccinuri noi, brevetate şi elaborate de marile firme, în locul includerii unor componente specifice noii tulpini virale în vaccinul antigripal obişnuit. Pentru ca stocurile de vaccin nou să ajungă repede la clienţi, unele au fost insuficient testate şi li s-au inclus conservanţi toxici. Wodarg spune că planurile de acţiune anti-pandemie şi obligaţiile statelor de a cumpăra stocurile de vaccinuri s-au stabilit cu marile firme farmaceutice cu ocazia gripei aviare din 2005-2006. Şi noi care credeam că doar ai noştri se îmbogăţesc colosal din contracte cu statul! Deci cui îi foloseşte „pandemia”? Lupul e paznic la oi? Nu e ceva analog cu vorba lui Rotschild „Cumpăraţi acţiuni când vedeţi sânge pe străzi”?
Să continuăm. Wodarg: „E o gripă cât se poate de normală, nu cauzează nici o zecime din decesele provocate de gripa sezonieră clasică. Singurul lucru important care a condus la formidabila campanie de panică la care asistăm este faptul că ea reprezintă o ocazie de aur pentru reprezentanţii laboratoarelor, care ştiau că vor trage lozul cel mare în cazul declarării unei pandemii. Un grup de persoane de la OMS are o legătură foarte strânsă cu industria farmaceutică. Vrem să se facă lumină peste tot ce a putut duce la această formidabilă operaţiune de dezinformare. Vrem să ştim cine a decis, pe baza căror probe ştiinţifice şi care a fost exact influenţa industriei farmaceutice în luarea deciziilor.” Fără comentarii.
Aşa că, fără alte detalii, toţi lobby-iştii, specialişti sau oameni de media, care s-au vândut sau din spirit de turmă fac jocul marilor producători vampirizând sănătatea oamenilor, ar fi bine s-o lase mai moale (Wodarg citează cazuri de oficiali ai OMS răsplătiţi cu funcţii la Novartis, Glaxo sau Baxter). Adevărul e dincolo de ei.

2 responses to this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: