O capră discuta cu o oaie


O capră discuta cu o oaie: „Dragă, de trei zile te văd cam plicti… Ce ai, eşti supi sau nu-ţi mai place iarba, trecem pe pastile?” „Nu, dragă, am mâncat un ziar şi nu mi-a căzut bine.” „Dacă înghiţi toate porcăriile! Te şi sperii aşa din orice, ca oamenii, pardon de expresie.” „Cum ca oamenii? Specia cea mai evoluată şi mai inteligentă?” „Da, tu, nu vezi ce proşti sunt? Păi ăştia se sperie şi mor din orice.” „Cum, păi cu ce tehnologii inventează, se scot ei, au calculatoare desktop, laptopuri, notebook-uri, iPod-uri, Bluetooth, Wii, console…” „Da, şi? La ce le-a folosit? În 1999 au intrat în panică fiindcă veneau eclipsa şi anul 2000, care o să le bulească toate calculatoarele fiindcă n-or să mai recunoască data.”
Un râs dogit răsună de peste gard, urmat de aserţiunea următoare, a vacii care l-a emis: „A, da, da’ pe-aia cu boala vacii nebune o mai ştiţi? Au crezut că dacă mănâncă vită nebună vor deveni şi ei vite nebune. Păi era imposibil, ei deja erau vite nebune! Că doar nu mănâncă nimeni creier crud de vacă nebună, ca să ia boala. Şi numai într-o ţară de zombi mâncători de creiere se putea răspândi după aia o epidemie de-asta.” „Da, dar norocul tău, constată capra, că ţi-ai pus chiloţi şi te-ai uitat mai strâmb la stăpânu’, aşa că de-atunci te-au lăsat în pace, nu te-au tăiat şi te ţin în puf.”
„Măi, eu chiar am o tendinţă abisală antisocială şi probleme psiho-emoţionale latente, preciză serioasă vaca, nu e doar certificatul medical!” „Da, bine, bine, continuă capra, indulgent amuzată. Lasă, că a venit apoi SARS ăla din Asia, Sindromul Acut Respirator Sever Dur şi Brutal, care, tot aşa, cică a fost o epidemie globală, mondială şi intergalactică devastatoare de care n-a mai auzit nimeni după aia, că doar trecea de la sine, ca orice gripă, cu odihnă şi vitamine. Cum murea câte un aurolac bătrân, cu imunitatea în pioneze (în toată lumea au fost câteva sute de decese), săreau toţi că e de la SARS, umblau cu tifon pe faţă şi nu se duceau în concediu în Asia.”
„Râdeţi ca grebla, dar nu-i de râs, interveni afectată o găină. Idioţii ăştia mi-au omorât toate rudele acum doi ani, când i-a apucat gripa aviară şi dezinfectau cu apă pe şosele şi maşini, îmbogăţind nişte furnizori de zamă dezinfectantă. Şi-n toată lumea au murit câteva sute de inşi care nu s-au tratat, că o lua cine se culca o dată cu găinile, nu cine mânca pasăre. Da’ n-au mai mâncat, le-au omorât aiurea, mai puţin pe alea din hipermarket.”
Un porc bătrân interveni de lângă troacă: „Scuzaţi-mă pentru întrerupere, dar ştiţi că oricum mor mai mulţi oameni călcaţi de maşini, sinucişi sau înecaţi cu mâncare decât din cauza acestei gripe noi, aşa-zis porcină. Denumire de altfel inadecvată, întrucât nu-s ei demni de o boală de-a noastră, ei ştiu doar să crizeze la TV pentru rating şi să vândă vaccinuri pentru bani.”
„Fiţi liniştit, stimate porc, le-am tras şi eu una, râse capra cu subînţeles. Tocmai am lansat în Olanda febra Q, gripa caprelor. Ia căutaţi prin ştiri să-i vedeţi cum îşi vaccinează şi îşi omoară caprele şi oile. Nu se transmite decât de la capră la om, aşa că doar iubitorii de capre din Olanda sunt în pericol, sau dacă bei laptele nefiert. Dar nu contează, concurenţa creşte demenţa, audienţa şi redevenţa.”
Anunțuri

2 responses to this post.

  1. Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: