Copiii ameninţă mediul


Cea mai mare ameninţare la adresa mediului sunt copiii, deci o metodă sigură de a susţine cauza ecologistă e să nu mai faceţi copii. A avea copii e una dintre ocupaţiile cele mai distructive pentru mediu, fiindcă o persoană e responsabilă pentru emisiile de dioxid de carbon ale descendenţilor săi. Din cauza stilului de viaţă consumist, copiii încarcă atmosfera cu mai multe tone de dioxid de carbon decât părinţii lor, consumă mai multă apă şi generează mai mult gunoi.

Ştiinţa mileniului trei poate prevedea şi prezenta grafic „impactul de carbon” al unui copil şi al tuturor descendenţilor săi. Al tuturor. Doar dacă naşte doi copii, o femeie adaugă de 40 de ori mai multe emisii de gaz carbonic decât dacă ar fi încercat să le reducă prin metodele ecologiste convenţionale. Mulţi oameni nu sunt conştienţi de puterea unei creşteri exponenţiale a populaţiei, care va amplifica în viitor consecinţele alegerilor reproductive pe care le fac astăzi, aşa cum dobânda creşte soldul unui cont bancar.

Nu e un nou episod din clipurile de pseudo-ştiri satirice „Kensington Report”, ci sunt citate şi concluzii dintr-un studiu serios al cercetătorilor Paul Murtaugh şi Michael Schlax de la Universitatea de Stat din Oregon, SUA. Aceste idei se potrivesc cu scăderea natalităţii în SUA până la 2,05 naşteri la o femeie, puţin sub nivelul minim necesar pentru ca populaţia să se menţină. Şi un articol din „British Medical Journal” de luna trecută anunţa că a avea mai puţini copii are un efect similar cu renunţarea la maşinile mari consumatoare de carburant.

Propaganda anti-copii se dezvoltă şi pe Internet prin site-uri ca „Happily Childfree” (fericit fără copii) sau „The Child Free Life” (viaţa eliberată de copii) şi în reviste ce pledează pentru „libertatea reproductivă”, în condiţiile în care natalitatea e oricum în scădere în Europa şi America, iar populaţia e îmbătrânită.

Astfel de ecologişti sunt de fapt nişte bieţi activişti de stânga, finanţaţi de susţinătorii reducerii populaţiei ca soluţie la încălzirea globală provocată de om. De aceea nu văd apărătorii drepturilor omului campaniile de avorturi forţate şi amenzile imposibile impuse celor ce au mai mult de un copil în China. Tinerii idealişti şi preocupaţi de problematica reală de mediu sunt ameţiţi astfel, sub egida ecologismului, cu ideile malthusianiste de reducere şi control al populaţiei.

Savanţii care generează şi vor să justifice astfel de idei anti-umane ne fac să înţelegem de ce a apărut mitul modern al savantului nebun. Întâi au zis că vacile poluează, acum că ne-au obişnuit cu ideea au trecut la copii (cum se preconizează şi cu cipurile). Ar fi interesant de ştiut cine finanţează astfel de studii, dar deocamdată orice om de bun simţ îi poate întreba pentru cine mai păstrăm mediul dacă or să dispară oamenii. Sau trebuie să dispară doar oamenii educaţi şi civilizaţi şi să-i înlocuim cu imigranţi dispuşi la orice? Fiindcă tribalii, care au cea mai mare natalitate, nu citesc astfel de studii, reviste şi site-uri ca să renunţe la a procrea. Cât smog e în lumea a treia?

Deci putem tăia pădurile, putem polua cu produse petroliere (savanţii cu ce maşini circulă?), numai să nu facem copii. Adică să nu avem familii iubitoare şi conştiente.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: