Patapievici se tatuează


 Luând pauză de la lectură, Patapievici s-a gândit să intre în rândul lumii, ca mesajul lui cultural să pătrundă şi minţile odihnite. S-a dus să se tatueze, căci omul recent fără tatuaj e ca peştele fără bicicletă. Dacă vedetele şi Discovery popularizează obiceiul puşcăriaşilor şi golanilor, o fi vreo raţiune în a-ţi desena pielea pe viaţă sau în a-ţi pune sârmă-n nas sau microcip sub piele.
 Artistul l-a luat în primire: „Moşule, mânca-ţ-aş freza ta dă Hitler, vrei să fii şi tu băiat? Nu merge la prinţese cu citate? Te rezolv.” „Tinere, dar dacă la bătrâneţe mă plictisesc de el, se schimbă moda sau o să arăt ridicol, ca un moş tatuat sau ca băieţii de la Rolling Stones?” „Să şterge. Nu dispare dă tot, în câteva luni o să-ţi rămână dăcât un desen albicios şi o senzaţie dă arsură. Pune ceva durabil, să zicem numele lu’ coana mă-ta, ca să nu te răzgândeşti când te lasă prinţesa şi rămâi cu numele ei pă bucă.”

„Faceţi şi piercing-uri? Mă gândesc la Elaine Davidson, cea care are cei mai mulţi cercei, 5000. Un filozof se situează deasupra acestor trivialităţi şi iubeşte durerea mai mult, mi-ar trebui 5001.” „Unde ţi-i pun? Aia cară pă ea trei kile, tu ai trei kile cu costum cu tot.” „Fie, ne limităm la tatuaj. Trăim în era imaginii, în non-cultura aparenţei, în care opera sau fiinţa ta nu contează ca să fii cineva.”
„Poate o să-ţi cauzeze cerneala, să nu zici că nu ţi-am zis, fraiere. Alergii, infecţii. Au zis şi ăia dă la Directoratul General pentru Cercetare dă la UE, că nu să prea ştie ce efect au vopselele astea sub piele, că-s făcute pentru altceva.” Patapievici a rămas pe gânduri, ca întotdeauna. Atunci intră Yao Shi Ling, un mic patron de textile ieftine cu etichete ale marilor case producătoare pe plan mondial: „Domnu’ Patapieviţi, ţe onoare! V-am vazut aseara la TVR Cultural, cum dezvoltaţi fizica lui David Böhm si cosmogonia lui Dante. Doar nu vreţi sa va tatuaţi?” „Păi…”, a răspuns exhaustiv Patapievici, surprins, flatat şi tot mai confuz, ca un filozof.

„Sa va inţepe asta? Dv., un filosof dat si la televizor, nu stiţi de vechea arta a acupuncturii, a marelui popor chinez? Corpul omului are 21 meridiane enerdzetiţe prinţipale, care corespund cu prinţipalele organe si funcţii, si o mulţime de meridiane secundare. Când inţepam un punct, trimitem comanda la creier si el da ordin la organul care corespunde sa funcţioneze bine.” „Şi?” a replicat Patapievici cu profunzime. „Pai, daca te inţeapa aiurea cu tatuazele, ţe comenzi da la creier? Toata ţirculaţia enerdziei in corp e data peste cap, ca la intrare la Europa când bagam marfa.”
Artistul interveni: „Auzi, testicule, borâtu’ ăsta are dreptate. Şi ce vrei să-ţi desenez? Ce formă, ce texte, cu ce simboluri naşpa o să intri-n rezonanţă pă viaţă? Eşti d-ăia, emo, cu freza asta, sau roacăr d-ăia cu cap dă mort sau dă dreaci, dă monştri? Că n-oi fi d-ai lu’ Guţă şi Salam, n-ai nici un lănţic pă tine.” „Mă gândeam să-mi tatuez discret sub breton portretul lui Heidegger şi un citat din Das Sein…” „Sain ne-sain, eşti naşpa, te expui de-a-npuma la influenţe subtile, că ştii, că nu ştii. Mai dă-le-n sânge dă tatuaje!” „Dar d-ta n-ai chiar o firmă de tatuat?” „Renunţ. Îmi fac o prăvălie cu ciuperci d-alea, mănânci una şi râzi trei zile.” „Va aduc din China la preţ de producator”, sări Yao Shi Ling. Patapievici ieşi gânditor, ca să se refugieze din nou în lumea netatuată a cărţilor.

Reclame

3 responses to this post.

  1. Adriane, tu chiar esti serios, adica pe bune, filoscofu’ vru sa se tatueze? Inseamna ca s-a tampit de tot lumea asta nebuna, in care si noi mai citim, gandim (unii care mai avem cu ce), ascultam ceva muzica(exclus manele ca alea-s behaituri aculturale), mai vizionam un film artistic o data pe saptamana cel putin.

    Răspunde

  2. @Wizard: He, he, ai muscat-o? Nu pot sa cred! Vorba lui Berlioz: sa fie oare o gluma? 🙂

    Răspunde

  3. Da, am muscat-o putin, desi nu m-as mira sa aud peste cativa ani ca „filoscofu'” si-a tatuat pe undeva mutrita lui base. Deci, fiind o gluma cum zisesi mi-am mai revenit un pic din uluiala si ma duc sa termin de rontait o lebenita, numita corect politic „pepene verde”.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: