S-a întâmplat azi


1. În 1917, casa regală britanică (de origine germană) şi-a schimbat numele din Saxa-Coburg-Gotha în Windsor, din cauza antigermanismului englezilor (să fi fost din cauza Primului Război Mondial sau doar aşa erau ei, mai intoleranţi şi mai neeuropeni?). Şi nici măcar nu era vorba de Hohenzollerni, ca să le refuze intrarea în ţară. Apropo, ştiţi cum îl cheamă pe prinţul consort, soţul soţiei sale (al Marii Britanii, nu Duda)? Philip de Mountbatten? Nu, Philipp von Battenberg, că şi-a tradus numele! Curioşii îi pot verifica biografia, vor găsi multe drăgălăşenii interesante (de exemplu, că a fost şcolit în Germania în anii ’30). Iată şi o mostră de înţelepciune princiară: „Nu cred că o prostituată e mai morală decât o soţie, dar amândouă fac acelaşi lucru.” Old Lizzie included? :))

2. Apropo, în 1947 s-a născut Cămila Parker-Bowles, urmaşa prinţesei Diana. Happy Birthday!

3. În 1955 s-a deschis Disneyland-ul din Anaheim, California, un fel de vanghelion pentru copii, la fel de haotic ca ăla pentru pensionari şi cu aceeaşi îmbulzeală, căldură mare şi lipsă de apă potabilă, dar cu Mickey Mouse în rolul lui Mircea Geoană şi cu Donald Duck în rolul lui Ion Iliescu. Regia Walt Disney (a. k. a. Marean Vanghelie).

Reclame

9 responses to this post.

 1. 1. Da e adevarat amandoua fac acelasi lucru, dar sotia nu percepe niciun tarif, indiferent de sot, amant, gradinar, sofer, instalator, bucatar,etc. 2. Iti dai seama ca si-n desert printul Charles e salvat, ca camila aia (cacofonie intentionata) e plina de apa. 3. Iliescu sa fie ratoiul ala simpatic? Nu, eu zic ca mai repede e Elmer Fudd. Iar Geoana seamana mai repede cu motanul Felix, stii ala care saracu’ e chinuit putin, dar constant de canarul Tweety.

  Răspunde

 2. @The Wizard of Oz:
  1. Evident, sunt complet diferite (dar numai in cazul casatoriilor din dragoste). Ramane insa intrebarea daca o include si pe nevasta-sa aici.
  3. Iliescu seamana cu Donald pt. ca are gura pana la urechi si e la fel de irascibil. Elmer Fudd nu e de-al lui Disney, ci e coleg cu Bugs Bunny, Daffy Duck si alte personaje de calitate din seria Looney Tunes (de Chuck Jones). Si nici Felix the Cat (pe ala cu Tweety il cheama Sylvester). Mai studiaza. 😉

  Răspunde

 3. Scuze de confuzie, dar de cand nu am mai vazut eu desenele alea animate (vreo 20 de ani) e logic sa mai incurc personajele.

  Răspunde

 4. @Wizard: Nici nu se mai difuzeaza acum desene animate normale… Cred ca e nasol sa fii copil acum: Pokemoni, Harry Potter, telenovele, manele, desene animate cu monstri intergalactici etc.

  Răspunde

 5. Nu nasol, de-a-dreptul naspa (cum zic copii acum).

  Răspunde

 6. Apropo mie chiar imi placea Sylvester, dar si pasarea aia pe care se tot chinuia s-o prinda coiotul ala flamand.

  Răspunde

 7. Uraaaaaaaaa! Mi-am amintit, pe pasare o chema Road Runner.

  Răspunde

 8. Haha, ce chestie comica, de episodul asta nu-mi aminteam. In locul scenaristului eu i-as raspunde coiotului asa: „Shit happens”.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: