Neuroalegeri


Am fi putut vorbi despre ceva frumos şi util, dar dacă tot ne-au deranjat ăştia cu alegerile lor europarlamentare, să observăm ca de obicei participarea tot mai scăzută, la noi şi pe plan european. Media europeană e 43 %, România fiind printre fruntaşele absenteismului. Deci alegerile au fost câştigate de absenţii pe care nu-i mai reprezentaţi, dragi tovarăşi şi domni.
În afară de asta, dreapta are cele mai multe voturi în Germania, Irlanda, Italia, Belgia, Olanda, Polonia, Spania, Marea Britanie, Portugalia şi ţările baltice. Stânga a obţinut voturi mai multe doar în Danemarca, Suedia, Grecia şi Slovacia, pierzând multe mandate în Parlamentul European, deşi teoretic contextul crizei economice ar fi favorizat succesul demagogiei stângiste. Deci grupul Popular a câştigat în faţa grupului Socialist în Parlamentul de la Bruxelles, dar înfrângerea stângii (socialişti, comunişti, verzi) poate fi discutabilă din cauza derapajelor recente ale Popularilor către liberalism social şi idei economice de stânga. Poate de asta au anunţat că se vor retrage din acest grup conservatorii britanici şi cei cehi.

Şi-au întărit poziţiile în PE euroscepticii şi naţionaliştii, prin scorurile bune din Marea Britanie, Austria, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Finlanda, Italia, Olanda, Danemarca şi România. Unele din aceste partide, constant blamate de mijloacele de informare în masă, cer ieşirea ţării lor din UE şi restricţii pentru imigranţi. S-or fi săturat de dictate multinaţionale şi birocraţie sau de „tinerii” trăitori din ajutor social care le dădeau foc la maşini şi magazine acum vreo doi ani prin Paris şi alte mari oraşe? În fond, cu aceşti eurosceptici şi naţionalişti e vorba de autonomia locală: dacă o comunitate nu se mai simte reprezentată şi susţinută de aleşii ei, are reacţia firească de autoapărare.
De ce i-am inclus pe ecologişti la stânga: Jonathon Porritt, membru de vază al Partidului Verzilor, influent consilier pe probleme de mediu al  guvernului britanic, al Parlamentului şi al prinţului Charles, a afirmat la importanta conferinţă anuală a Optimum Population Trust (OPT) că, pentru a face Marea Britanie „sustenabilă”, populaţia sa de peste 60 de milioane trebuie redusă la jumătate. Porritt zice, conform London Times, că „fiecare persoană din Marea Britanie are un impact asupra mediului mult mai mare decât o persoană din ţările în curs de dezvoltare, aşa încât reducerea populaţiei noastre e o cale de a micşora impactul.”

Prin astfel de inşi, ecologismul e o mişcare stângistă ce profită de idealismul celor preocupaţi de mediu şi e susţinută, cu pretextul încălzirii globale provocate de om, de adepţii reducerii populaţiei chiar prin metodele chinezeşti trecute cu vederea de apărătorii drepturilor omului (avorturi forţate, amenzi imense pentru cei cu mai mult de un copil).
De doi ani, OPT mai cere autorităţilor britanice să impună o „politică privind populaţia” şi un număr de maxim doi copii pe familie, similar cu politica Chinei în materie. Vorba lui Porritt cel declarat dezamăgit de nivelul relativ înalt de sarcini duse până la naştere: britanicii cu mai mult de doi copii sunt „iresponsabili”. Aşa că unii i-au propus să fie primul voluntar în campania de reducere a populaţiei.

Reclame

One response to this post.

  1. Daca la ei se propun chestiile astea bizare, la noi nu va fi nevoie ca avem grija si singuri sa scadem populatia, incet, dar sigur. Si culmea nici nu prea avem ecologisti, iar de cei de la protectia mediului ce sa mai zic ca toti sefii de acolo si-au luat „gipane” ce merg cu motorina, care asa protejeaza mediul de-i sar saracu’ si capacele si urechile.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: