Noul Codoi


 Noile Coduri din justiţie sunt în prag de adoptare, dar pentru parlamentari e mai interesantă campania electorală pentru alegerile europene, adică împărţirea acadelelor, la care noi ne uităm de pe margine ca la cursele de omizi din copilărie. Consultarea societăţii civile va fi amânată după alegeri, dar se pare că între timp guvernul va demara asumarea răspunderii ca să adopte codurile fără să ne mai întrebe nici de formă. Ca de obicei, nu ştie stânga ce face dreapta: au uitat de decizia coaliţiei de a aloca pentru consultarea societăţii civile două săptămâni până la începutul lui iunie.

 Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei şi candidat al PDL pentru Parlamentul European, a criticat diminuarea în noul Cod Penal a pedepselor pentru corupţie: „Nu era deloc cazul ca cineva să propună reducerea pedepselor. Varianta din 2005 prevedea o pedeapsă formată din două componente: închisoare plus amenzi foarte mari. Argumentul pe care l-am auzit acum, că judecătorii oricum ar da pedepse foarte mici sau cu suspendare, e ridicol şi jenant.”
 Ăsta e rezultatul celor trei luni de creaţie ale subcomisiei parlamentare conduse de pesedistul Victor Ponta: înjumătăţirea pedepselor pentru şpagă. Deci, liber la şpagă, băieţi! Chiar dacă prin absurd veţi fi condamnaţi, ieşiţi imediat pe caz de boală subită sau pentru bună purtare. Apropo, ştiţi că legea penală mai favorabilă se aplică retroactiv, aşa că vor beneficia şi şpăgarii dovediţi până acum? În Ucraina, un stat nemembru UE, magistraţii care iau mită primesc mai nou închisoare pe viaţă – ce neeuropean şi nedemocratic!

 Staţi, că mai e: printre altele, proiectul noului Cod Penal reduce substanţial şi pedepsele pentru omor asupra unui magistrat, poliţist, jandarm sau militar, pentru omorul în public, pruncucidere, eutanasiere, violarea de domiciliu, lipsire de libertate, violarea secretului corespondenţei, beţie la volan, bigamie şi incest (apropo, sexul oral şi anal între rude şi prostituţia nu se vor mai pedepsi deloc). Şi, ca să încheiem apoteotic, a scăzut şi pedeapsa pentru trădarea de ţară (de la 15-25 de ani la 10-20 de ani). Ce ţară, ce-i aia, mare brânză, treptat vom fi aşa de cool că vom depăşi acest concept învechit. Esclaves Sans Frontieres!
 Proiectul noului Cod Penal ne-a fost revelat nouă, masele neştiutoare, de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, cu consilierii lui, şi de membrii comisiei parlamentare care au semnat forma finală, dincolo de „doctrine politice” care la noi oricum nu prea există: Tudor Chiuariu (PNL), Alina Ştefania Gorghiu (PNL), Augustin Humelnicu (PD-L), Eugen Nicolicea (PSD), Mihail Boldea (PD-L), Victor Ponta (PSD), Florin Iordache (PSD), Florin Mircea Andrei (PD-L), Márton Arpád (UDMR) şi Cornel Ştirbeţ (PD-L). Ei, în caz că nu ştiaţi pe cine să votaţi, votaţi-i pe ei, că uite cum ne vor binele.

 Dar cui îi pasă? Pentru aşa ceva nu iese nimeni în stradă, ci numai pentru fotbal şi parade gay. Şi cine să aplice legile, unii din cei vizaţi de ele şi care vor doar averi? Ei sunt imuni prin statut sau prin relaţii şi bani, noi să ne omorâm şi să ne violăm între noi. Cu cât suntem mai puţini, mai depravaţi, mai dezbinaţi, mai demoralizaţi, mai nepăsători şi mai bolnavi, cu atât mai uşor suntem de condus. Deşteptarea!

Anunțuri

4 responses to this post.

 1. E, nimic nou sub soare in tarisoara noastra saraca, dar vesela permanent. Oricum, nimeni, nicaieri si niciodata nu a tinut si nici nu cred ca va tine cont vreodata de parerea noastra, a „pulimii” cum ne zic „ei”.

  Răspunde

 2. Posted by adriangagiu on 4 Iunie 2009 at 6:38 am

  Bun, si? Ne resemnam? Atata asteapta astia!

  Răspunde

 3. Nu ne resemnam, chiar ma gandesc de care bazooka sa-mi iau, rusesc sau american? Ce zici, care-i mai fiabil?

  Răspunde

 4. Posted by adriangagiu on 6 Iunie 2009 at 10:54 am

  @Wizard: Romanesc! 😉

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: