Povestea Lotusului, de Ion Creangă


A-nnebunit lumea, maică. Lotus Market s-a extins şi s-a redenumit Lotus Center, iar sloganul acestei transformări, preluat cu voluptate de presa locală, e „Mărimea contează”. În caz că aţi uitat sau nu mai faceţi diferenţa, vă reamintesc că această expresie se referă la penis, sau, pe înţelesul unora, p***. De altfel, unii chiar şi-au prefaţat articolul cu intro-ul „Peste 300 de invitaţi s-au înghesuit, miercuri seară, să vadă cât de mare o are magnatul Alexandru Mudura! E vorba, desigur, de noua aripă a complexului comercial Lotus”.
Pentru cei care au astfel de curiozităţi la umbra aripii lui Mudura, dar şi pentru foştii mei colegi de la SC Bere Malţ, să ne reamintim că „magnatul” a revenit după Revoluţie din peregrinările lui germanice, cu ouă Kinder şi promisiuni abracadabrante de privatizare şi relansare a fostei fabrici de bere (SC Bere Malţ S. A.), căreia i se puneau strâmbe la retehnologizare, piaţa de desfacere şi posibilităţi de privatizare cu austrieci, belgieni şi cehi şi era jefuită de câţiva ani de specialiştii tranziţiei.
După ce a obţinut fabrica (1999), inclusiv cu infrastructură, clădiri, utilaje, patrimoniu industrial (o parte de pe vremea lui Dreher), nu s-a îndeplinit nimic din promisiuni (deci s-o fi respectat contractul de privatizare, cu păstrarea obiectului de activitate?), salariaţii au fost daţi afară, totul a fost dărâmat sau vândut pe bucăţi la fiare vechi, iar terenul a fost închiriat. Pentru această măreaţă idee de afaceri, probabil, Mudura a primit de curând premiul de excelenţă în afaceri din partea Primăriei.
Dar bineînţeles că pe orădeni nu-i interesează. De ce să producă, dacă pot să importe şi să-şi dea altora banii? No, mereţ’ numa-n Loutusz şi vă rupeţ’ în figuuri! Că-i cul tare!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: