Puţini am fost, mulţi am rămas


Campania electorală, care la noi e practic continuă, le trezeşte politicienilor (pardon de expresie) resurse de inventivitate nebănuite. În goana după voturi smulse şi din piatră seacă, ţinta lor sunt acum revoluţionarii, transformaţi şi prin generozitatea guvernelor anterioare într-un fel de ilegalişti (privilegiaţii fostului regim comunist – spre deosebire de actualul regim comunist).

Secretarul de stat pentru revoluţionari, liberalul Puiu Fesan, a criticat la congresul Blocului Naţional al Revoluţionarilor (ăla la care Iliescu, întâiul revoluţionar al ţării, s-a înjurat cu Nica Leon) activitatea predecesorilor lui pentru că „au marginalizat asociaţia 23 Decembrie Metrou Bucureşti”. Fesan a promis să-i ajute pe membrii ei („sunt colegii noştri, au şi ei merite deosebite în revoluţie”) să obţină certificate de revoluţionar, adică terenuri, scutiri de impozite şi aşa mai departe, fiindcă „o asociaţie care are aproape 7000 de oameni trebuie tratată ca atare.”

Timişoara a luptat o săptămână cu regimul (cinci zile singură) şi are doar vreo 1500 de certificate de revoluţionar, dintre care jumătate pentru răniţi şi arestaţi. În schimb, cei din actuala asociaţie „23 Decembrie Metrou Bucureşti” umblau prin staţiile de metrou în 23 decembrie 1989 ca să prindă „teroriştii”, iar acum aflăm de la Fesan că erau 7000 de inşi. Au umblat 7000 de inşi prin staţiile de metrou într-o singură zi ca să prindă terorişti. Şi câţi au prins? Dar cum 7000 de inşi? Uite-aşa! Poate că 7000 de voturi contează în vreun colegiu electoral ca să incline balanţa.

Aşa cum s-a demitizat însăşi revoluţia din decembrie 1989, la fel a fost distrus şi prestigiul iniţial al revoluţionarilor adevăraţi şi de bună credinţă, prin inflaţia de certificate de revoluţionar cu merite deosebite, pe care toate guvernele le-au dat cui a vrut şi cui n-a vrut. Pentru că, în afară de avantajele materiale şi posibilul trafic de influenţă conex dobândirii acestor certificate, un grup social cu prestigiu ar fi foarte incomod pentru cei care s-au căţărat la putere, unii fiind chiar reşapaţi din vechiul regim.
Aşa că nu uitaţi să mergeţi la vot, ca să vă exercitaţi dreptul democratic la alegere, câştigat la revoluţie inclusiv mulţumită celor din asociaţia „23 Decembrie Metrou Bucureşti”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: