Fă-te deputat!


Parlamentarii români au descoperit soluţia crizei financiare globale, iar eu am descoperit soluţia crizei financiare individuale. Adio rate, pâine cu ulei, medicamente decompensate, aurolac şi căutat în tomberoane. Fă-te deputat!

În timp ce Băsescu distrăgea atenţia celor câţiva gură-cască încă interesaţi de „viaţa politică” (hahaha, hihihi) prin faptul că ţinea un discurs în Parlament, „aleşii” (ce mişto sună) şi-au mărit pensiile pe ascuns (într-o şedinţă doar cu conducerile celor două camere), cu până la 2.000 de lei. Repede-repede (câtă eficienţă de data asta!), că vin alegerile şi peste două luni s-ar putea să nu se ştie pentru unii dintre ei. Hotărârea lor e inatacabilă la Curtea Constituţională (de ce?).

N-au scos o lege nouă, că dezbaterile durează şi ele sunt destinate doar legilor pentru prostime. Plini de o inventivitate demnă de o cauză mai bună, au modificat doar normele de aplicare a legii existente. La calculul pensiilor lor nu va mai conta indemnizaţia de bază din ultimele 12 luni, ci doar cea din ultima lună (de după cele două măriri din 2008), plus sporurile datorate funcţiei. Fiindcă un sfert dintre ei (135) au avut la un moment dat sau mai au o funcţie de conducere în Parlament, conform „rotaţiei cadrelor” a lui Ceaşcă. Adică un mandat de parlamentar prost (fără vreo funcţie) înseamnă o pensie de vreo 3.300 lei, două înseamnă vreo 4.400, trei, vreo 5.500 şi tot aşa, la mai mare! Şmecherii cu funcţii vor avea, de exemplu, 7.600 lei (Văcăroiu), 6.500 lei (Vadim, Tărăcilă), 5.200 lei (Meleşcanu, Blaga).

Decizia a fost propusă de PSD (ştiţi, tovarăşii ăia de-ai noştri, din popor, care se preocupă de soarta oamenilor muncii) şi a fost adoptată în unanimitate (atenţie!) de toate partidele. Mai mult, parlamentarii ce îndeplinesc condiţiile de pensionare (inclusiv anticipată), dar rămân acolo ca să ne fericească în continuare cu legi de-astea, pot de-acum să cumuleze pensia cu indemnizaţia de parlamentar. După alegeri urmează şi episodul doi (tot o propunere PSD): actualizarea pensiilor de parlamentar şi a indemnizaţiilor pentru funcţie numai în sensul creşterii lor.

Iar acum ne agităm ca sifonul pentru mărirea electorală a salariilor profesorilor cu vreo cinci-şase sute de lei: oare bietul viitorul guvern va găsi bani pentru asta, nu va creşte inflaţia? Ce interesant, cum mereu înainte de alegeri economia duduie, avem resurse şi creştere economică, promitem marea cu sarea, iar după instalarea noului Parlament şi Guvern, brusc nu ne putem permite să mulţumim toţi milogii, adică judeţele, învăţământul, transporturile, salariaţii, pensionarii şi în caz că am uitat pe careva, dă-l în mă-sa!

În concluzie, să mergeţi la vot şi să vă exercitaţi dreptul democratic câştigat cu sânge în 1989. Şi apoi apucaţi-vă toţi repede de politică, poate până la alegerile viitoare devenim o ţară de parlamentari şi rezolvăm astfel şi sărăcia din România.

Anunțuri

2 responses to this post.

  1. Trebuie sa fie ceva ce putem face!Chiar nu putem sa ii lasam sa isi mai bata joc!Este absolut anormal ce se inntampla la noi.Ar trebui sa iesim in strada , sa facem proteste.Nu pot fi lasati sa scape si cu asta!

    Răspunde

  2. Posted by adriang on 5 Octombrie 2008 at 12:27 pm

    @cetateandeoradea: Nesupunere civica. Sa nu mai platim impozite, facturi, amenzi etc. Sa nu votam. Nu-i sigur insa ca nu le-ar conveni: ne-ar lua casele si s-ar vota intre ei. Ma mai gandesc.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: