Bestial!


Legea terorismului contra companiilor animaliere („The animal enterprise terrorism act”) a fost votată în SUA la 26 noiembrie 2006 şi consideră ca fiind terorism acţiunile celor care protestează în mod paşnic pentru drepturile animalelor. Adică demascarea celor ce omoară sau chinuie animale pentru a obţine profituri de pe urma lor riscă să fie considerată act terorist, deci legea favorizează „companiile animaliere”, „companiile care utilizează sau vând animale sau elemente provenind de la acestea”. Bani să iasă! Din termenii vagi ai legii reiese că mitingurile, marşurile de protest, petiţiile şi publicaţiile pot „interfera cu activitatea companiilor animaliere” şi le pot provoca „pierderi de profit”, aşa că sunt „acte teroriste”.

O sută şaizeci de asociaţii se opun acestei legi, printre ele fiind Federaţia naţională a avocaţilor americani (National Lawyers’ Guild), Asociaţia Baroului din New York (New York City Bar Association), Consiliul pentru apărarea resurselor naturale (Natural Resources Defense Council), Comitetul pentru o medicină responsabilă (Physicians’ Committee for Responsible Medicine). Acestea consideră că legea respectivă e şi neconstituţională, afectând dreptul cetăţenilor la a manifesta paşnic şi la a depune petiţii.
Uniunea pentru drepturile civile americane (American Civil Liberties Union – ACLU) scria Congresului „în numele a sute de mii de militanţi pentru drepturile animalelor şi a 33 de asociaţii naţionale”: „Suntem îngrijoraţi că activităţi garantate de Constituţie, cum ar fi demonstraţiile, mitingurile, anchetele independente şi boicoturile vor putea fi pedepsite ca fiind acte de terorism din cauza acestei legi vagi. Conform acestei legi protestele legale şi paşnice realizate pentru a stopa acţiunile ilegale şi nocive împotriva animalelor, ar putea intra sub incidenţa actelor de terorism doar pe motivul că deranjează afacerile unei companii.”

În goana isterică după profit şi notorietate, omul a depăşit în animalitate cele mai legendare animale. Anul trecut, un tip pe nume Guillermo Vargas Habakkuk, care se crede şi despre care ni se spune că e artist, a legat de peretele unei galerii de artă un câine, lăsându-l să moară de foame şi de sete. Asta era opera de artă a acestui cretin (oare e corect politic să-i spunem aşa?) şi a fost admirată de vizitatori fără să mişte un deget în apărarea animalului torturat (câinele, cel mai bun prieten al omului). Văzând reacţiile ovine ale publicului prezent la marele eveniment, asociaţia „Biennale Centroamericana di Arte”, care găzduia expoziţia, a propus repetarea capodoperei de sadism în acest an. Pe Internet există totuşi şi o petiţie pentru a împiedica noua participare a Habakkukului la ediţia din 2008.
Aşa că de ce să ne mai mirăm că ai noştri ca brazii taie într-o veselie copacii prin Oradea, pentru a-i înlocui cu lalele Art Nouveau? Sună bine, au auzit ei ceva, că Oradea are multe clădiri Secession, dar o expresie la fel de „trendy” putea fi lalele ecologiste Art Nouveau. Ce contează că ele produc mult mai puţin oxigen decât un arbore sau un arbust! La vilele de pe deal sau din „Beverly Hills” (câtă prostie…), aerul e aşa de plăcut, pe malul piscinei, lângă grătar, cu glaja-n brâncă… High life şi-un praz verde!

(Jurnal bihorean, 6 mai 2008)

Anunțuri

One response to this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: