Lovitura de stat


Copita trasă de Curtea Constituţională în şi-aşa fragilul posterior al Colegiului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii e încă un memento al punctului opt din Proclamaţia de la Timişoara. Dacă în 1990 li s-ar fi oprit măcar câţiva ani politrucilor şi securiştilor accesul la funcţii publice, nu s-ar fi ajuns ca, la opt ani de la înfiinţarea CNSAS, veghetorii justiţiei să consfinţească prin decizia lor unanimă confiscarea revoluţiei.
Cui foloseşte această decizie, mai ales într-un an electoral? E evident: s-a dat liber la funcţii, măi tovarăşi! Nu vă va mai deranja nimeni cu trecutul vostru oportunist, fără scrupule şi principii, numai vouă să vă fie bine în toate regimurile, fie ele comuniste pe faţă sau democratice pe spate. Ce dacă aţi călcat şi călcaţi pe destine, aţi minţit şi minţiţi despre orice sau v-aţi ascuns şi vă ascundeţi în privilegii nici visate de fraierii proletari care vă legitimează prin veşnica lor speranţă naivă de la urne?

Urmau la verificare de către CNSAS dosarele magistraţilor (inclusiv ale celor din Curtea Constituţională). Pe membrii Curţii „i-a alarmat că de 4-5 luni de zile am intrat în dosare şi am găsit câteva zeci de tovarăşi procurori sau judecători care au fost ofiţeri de Securitate sau informatori”, spune Ticu Dumitrescu. S-a rezolvat, tovarăşi, nu va mai transpira nimic la fraieri, decât eventual când aveţi un interes de moment să vă şantajaţi între voi dacă vreunul nu „dă dreptul” sau mişcă în front.

De ce au dispărut la revoluţie şi la mineriade dosare de persoane cu funcţii în stat înainte şi după 1990? Uite, de-aia. De ce noua putere s-a luptat cu „teroriştii” şi n-a prins şi n-a judecat nici unul? Tot de-aia. Dacă Securitatea era aşa atotputernică înainte, de ce n-au fost cercetaţi şi deconspiraţi tartorii ei, inclusiv politicieni? Exact: tot de-aia. De ce avem corupţie şi nu avem corupţi? Aţi ghicit. Sunt tot atâtea dovezi că revoluţia, câtă a fost, nu s-a finalizat.

Deci tot ei sunt la putere şi se protejează. Atunci de ce mai invocă pericolul folosirii CNSAS ca instrument de influenţă politică? Asta ar fi o dulce boare comparativ cu parlamentarii şi alţi demnitari care au fost în structurile de conducere ale PCR şi poate şi ale Securităţii. Deci cine nu vrea deconspirarea securiştilor? Evident, securiştii. Şi cine-i va mai investiga şi-i va mai deconspira, fie şi cu ţârâita ca până acum? Sigur, nu e vorba de ofiţerii de contrainformaţii, vitali pentru protecţia oricărui stat, ci de agenţii şi turnătorii care au nenorocit oameni în numele puterii politice comuniste. Această mineriadă cu acoperire juridică se petrece într-un stat membru în Uniunea Europeană. Să vedem pe cine va deranja acest Nürnberg pe dos.

Şi încă o mică rezultantă logică: dacă verdictele CNSAS sunt nule prin neconstituţionalitatea acestuia, toţi demnitarii verificaţi de el (preşedinţi, parlamentari, miniştri etc.) funcţionează ilegal de opt ani, nefiind aleşi sau numiţi cu respectarea tuturor prevederilor legale. Ne aflăm în faţa unei lovituri de stat a Curţii Constituţionale. Ar fi necesare pedepsirea puciştilor sau alegeri anticipate, dar cine să-i mai verifice pe candidaţi? E momentul să dăm cărţile pe faţă. Dacă ne mai interesează să fim liberi.

(Jurnal bihorean, 6 februarie 2008)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: